CONGRESUL NAȚONAL AL STUDENȚILOR FARMACIȘTI DIN ROMÂNIA

Eveniment ce reunește an de an peste 300 de studenți farmaciști din toată țara cu scopul de a aduce o noutate în educația acestora formală și non formală. Acest lucru are loc prin diversitatea workshop-urilor, training-urilor și simpozioanelor ce se țin pe parcursul celor cinci zile de congres.

Societatea Studenţilor Farmacişti Iaşi are privilegiul de a organiza cea de-a XVI-a Ediţie a Congresului, în perioada 28 martie – 1 aprilie 2018, la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa” Iaşi.

Pentru că formarea și dezvoltarea multilaterală a studenților farmaciști spre viitorii specialiști în domeniul farmaceutic este primordială, tema aleasă pentru acestă ediție a Congresului este “Cercetarea – Dezvoltarea – Inovarea Medicamentului – Quo Vadis?”. Aceasta aduce în prim-plan parcursul medicamentului de la descoperirea unei molecule cu potențial inovator spre concretizarea și impactul pozitiv asupra populației.

FASFR ACADEMY

FASFR Academy reprezintă un nou concept, o nouă oportunitate pentru studenții farmaciști, voluntari ai  organizaților studențești de profil din România și viitori profesioniști în domeniul sănătății, ce va avea prima ediție în toamna anului 2017. Acesta a apărut în urma unei analize a nevoilor actuale ale studenților farmaciști precum: dorința de a pune accentul mai mult pe dezvoltarea soft skill-urilor, de a avea un eveniment cu prețuri mai accesibile și de a diferenția cele două evenimente FASFR, Gala Studentului Farmacist din România și Congresul Național al Studenților Farmaciști din România, crescând astfel interesul studenților pentru participare.

Evenimentul își propune dezvoltarea studenților farmaciști atât pe partea profesională, organizând training-uri și workshop-uri ce vor facilita integrarea ulterioară a acestora pe piața farmaceutică, cât și pe partea personală, dezvoltând latura critică și analitică a participanților și pregătind voluntarii pentru reprezentarea studenților farmaciști în viitorul apropiat precum și a farmaciștilor după terminarea studiilor.