Dragă cititorule,

Dacă ne-ai căutat și ai ajuns să citești aceste rânduri, vrem înainte de toate să ne prezentăm.

Societatea Studenților Farmaciști Iași este o organizație studențească profesională, apolitică, de tip non-profit, care își desfășoară activitatea în incinta Facultății de Farmacie, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie“Grigore. T. Popa” Iași. Societatea s-a constituit în urma Adunării Generale din data de 8 ianuarie 1996 și funcționează ca persoană juridică de sine stătătoare pe baza prevederilor din Statutul SSF. Membrii SSFI sunt studenți de cetățenie română sau străină ai Facultății de Farmacie din cadrul U.M.F. “Gr.T.Popa” Iași, indiferent de sex, naționalitate, religie sau apartenență politică.

Scopul activității noastre este de a promova și apăra interesele studenților farmaciști pe plan științific, cultural, social și civic, dar și de a-i modela pe aceștia spre a deveni persoane responsabile, competente și implicate în viața socială. Activitatea societății vizează o multitudine de proiecte, având peste 30 de proiecte realizate anual. Unele sunt cu tradiţie în cadrul SSF Iași, ele fiind primite cu interes de către grupurile ţintă. Dintre acestea amintim: Automedicația – comoditate sau inconştienţă?, Campania ANTI-SIDA, Riști și câștigi…cunoștințe, Campania Info-Diabet, Campania Anti-Tabac, Teambuilding-ul SSFI, SSFilm dar şi altele. De asemenea, organizația are un reprezentant în Biroul Executiv de Cazări al U.M.F. „Gr. T. Popa”, ce se ocupă cu rezolvarea problemelor studenţilor cazaţi în căminele universităţii.

Alte proiecte importante sunt site-ul societății, www.ssfi.ro, revista „Recipe!” și Ghidul Studentului Farmacist ca mijloace de informare, dar și ca forum de dezbateri.

 

La nivel naţional, Societatea Studenţilor Farmacişti Iaşi este membru cu drepturi depline în Federaţia Asociațiilor Studenţilor Farmacişti din România (FASFR) și în Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), organizând până în prezent două ediții ale Congresului Național al Studenților Farmaciști, eveniment desfășurat sub egida FASFR, atât în anul 2011, cât și în 2014.

 

Pentru coordonarea activităţilor şi îndeplinirea scopurile, societatea este astfel alcătuită:

– Consiliul Director: membrii acestuia (Președinte, Vicepreședinte pe Probleme Externe, Vicepreședinte pe Probleme Interne, Vicepreședinte Financiar și Secretar General) se ocupă de promovarea imaginii societății, cât și de coordonarea și monitorizarea activitații acesteia.

– Coordonatorii de Departamente: coordonatorii Departamentelor de Sănătate Publică, Educaţie şi Practică Farmaceutică, Programe Sociale, Resurse Umane, Mobilități Studenţeşti, Comunicare şi Imagine realizează o multitudine de proiecte în funcţie de domeniul fiecăruia.

Comisia de cenzori: alcătuită din doi membri, aceasta are ca obiectiv supravegherea legalității veniturilor și cheltuielilor, evaluarea patrimoniului în conformitate cu regulile stabilite de Adunarea Generală.

 

Suntem o echipă dornică să promovăm cât mai multe proiecte, concepte despre o viaţă sănătoasă, dinamică, polivalentă, plină de lucruri noi şi interesante, atât pentru studenţi, cât şi pentru celelalte persoane din jurul nostru.

Noi credem că viața de student înseamnă mai mult decât a lua parte la activitățile didactice de zi cu zi. Pe lângă dezvoltarea profesională, nu o uita pe cea personală! Implică-te în proiectele noastre, organizează-le chiar tu! Astfel vei avea ocazia să-ți dezvolți spiritul de echipă, abilitățile de comunicare și negociere, spiritul de competiție și multe altele!

 

CUM poți deveni și TU membru SSFI?

Nimic mai simplu! Trebuie să vii la ședința de marți, ora 19:30, din Sala 1 – etajul 4 al Corpului de Farmacie să completezi fișa de înscriere și să achiți taxa semestrială de 10 lei. Noi venim cu entuziasm și voie bună pentru o pauză alături de prieteni bine-meritată. Te așteptăm în echipa noastră!

 

Cu drag,

Echipa SSFI