ANOSR – “Împreună, REPREZENTĂM VIITORUL!

 

Începând cu anul 2011, SSFI este membru cu drepturi depline în cea mai mare federație națională pe reprezentativitate – ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România).

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este prima și cea mai importantă federație studențească, non-guvernamentală și non-partizană, fiind și singura federație studențească din România recunoscută la nivel internațional ca membră cu drepturi depline în cadrul Organizației Europene a Studenților (European Students’ Union – ESU).  

 

Încă de la înființarea sa, ANOSR a reunit cele mai multe organizații studențești cu tradiție, înființate imediat după revoluție, împreună constituind o echipă bazată pe principii și profesionalism. În prezent, ANOSR numără peste 87 de organizaţii studenţeşti din 17 centre universitare din România. Obiectivul principal al federației este reprezentarea intereselor comune ale studenților la nivel național și internațional în relație cu instituțiile statului (precum Ministerul Educației, Guvernul României, Parlamentul României).  ANOSR se bazează pe principiile transparenței și non-partizanatului, facilitând accesul oricărei structuri studențesti reprezentative și non-partizane, la inițiativele federației. ANOSR sprijină implicarea lor în procesul decizional la toate nivelele.

ANOSR se implică în dezvoltarea politicilor educaționale și de tineret la nivel național și internațional, formulând și susținând poziția studenților, oferind organizațiilor membre sprijin în implementarea eficientă a acestor politici la nivel local.